Småtroll

Småtroll er småbarnsavdelingen vår, her er det inntil ofte inn til 7 barn i alderen 2 til 3 år. Vi har samme årsplan som i de andre avdelingene, men her har vi en annen dagsrytme enn de litt eldre barna.

Småtroll er en av småbarnsavdelingene våre på Trolltangen  og hvor naturen er en stor del av hverdagen vår. Her er vi stortsett ute hver dag, hele året, i all slags vær. I løpet av året vil vi ha mange og ulike aktiviteter knyttet til naturen, årstiden og ulike temaarbeid.

Vi er heldige med barnehagens plassering, – med flotte uteområder rett på utsiden av døren. En liten gåtur unna har remmendalen og sentrum er bare en kort spasertur unna. Vi har også vår helt egen bålplass rett bak barnehagen,  Her er det store skogsområder, med magiske muligheter. Lek i naturen gir barna mulighet for selv å bruke fantasien, være kreative og oppfinnsomme, skogen har jo de beste lekeapparatene!!

Vi elsker å være på tur og tar gjerne turer rundt i nærområdene, som for eksempel til Låbyskogen, Remmedalen, Høgskolen, Rød herregård eller til de andre TDM barnehagene.

 

 

Vi legger stor vekt på allsidighet og trygghet samt at hvert enkelt barn skal få mulighet til å utvikle seg på det de interesserer seg for. Dette legger et godt grunnlag for mestringsfølelse, i tillegg til at de får mulighet til å utfordre sine egne grenser som vil føre til en positiv utvikling. De voksne er med på å støtte oppunder og oppmuntre barna i de ulike situasjonene som oppstår i hverdagen.